En aquest lloc web fem servir galetes o cookies per a què la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al nostre web. Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les cookies.

Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les cookies en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

D'acord

CTNS. Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

Estudis de toxicitat

Un aliment funcional ha de ser eficaç i segur. Per tant, a més de les evidències científiques d'activitat fisiològica, cal assegurar la seva innocuïtat.

Aquest és un aspecte essencial que s'ha de garantir als consumidors per a la seva seguretat i confiança en aquests productes.

D'acord amb els estàndards de seguretat estatals (Agencia Española de Seguridad Alimentaria-AESAN) i europeus (European Food Safety Authority-EFSA), disposem de les metodologies necessàries per a qualificar l'aliment com a apte per al consum humà. Els estudis que es poden realitzar són:

  • Estudis de toxicitat aguda, subcrònica o crònica en diferents espècies.
  • Estudis de mutagenicitat in vitro i in vivo (test d'Ames, alteracions cromosòmiques o test de micronuclis).
  • Estudis sobre les interaccions entre els ingredients.

De manera general, també s'analitzen altres aspectes relacionats amb el control de la presència de components minoritaris o contaminants en els aliments, i es duen a terme anàlisis microbiològiques, control d'impureses i aspectes generals relatius a la seguretat química i biològica dels aliments.

Voleu saber més detalls d'aquest projecte?
Si, m'interessa i vull saber-ne més dades.

CTNS. Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

Avda. Universitat, 1

43204 Reus

Tel. +34 977 300 431

info@ctns.cat

www.ctns.cat

tecnio
Ceics universitat