En aquest lloc web fem servir galetes o cookies per a què la teva visita sigui més àgil i per mesurar, de forma anònima per a tu, la navegació que fas al nostre web. Si continues navegant entendrem que acceptes l'ús de les cookies.

Trobaràs informació completa sobre l'ús que fem de les cookies en aquest lloc web a la pàgina Política de cookies.

D'acord

CTNS. Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

Vés a totes les noticies

Document relacionat

Nota de premsa

CTNS El CTNS durà a terme la major iniciativa internacional de validació dels efectes saludables del consum de suc de taronja

Logo

15/06/2015.

En una licitació pública amb competidors de tot el món, el CTNS s’endu el contracte de més de 500.000 dòlars per realitzar un estudi d'intervenció nutricional amb 250 voluntaris per avaluar els beneficis del consum d'un suc 100% taronja.

 

Comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja 100% natural en persones lleugerament hipertenses. Aquest és l'objectiu que persegueix l'estudi del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). Per fer-ho, s'utilitzaran diversos marcadors bioquímics per avaluar el seu efecte, a grans trets es vol comprovar si la presència d'un compost del suc de taronja (l’hesperidina) té efectes beneficiosos sobre la pressió sanguínia. Per a això, es durà a terme un estudi amb 252 voluntaris lleugerament hipertensos, que hauran de consumir el suc de taronja durant 12 setmanes.

 

Abans de començar, durant i al final de l'estudi, s'avaluaran diversos paràmetres antropomètrics, bioquímics i de salut, incloent una nova aproximació nutrigenòmica - utilitzant tècniques òmiques per obtenir una visió més holística del que passa a nivell bioquímic en el nostre organisme - que l’equip de Florida, que finança el projecte, ha valorat molt positivament. El Dr. Lluís Arola, director del CTNS i investigador principal de l'estudi, va signar el contracte el passat mes d'abril, després de l'aprovació per part de l'organisme dels Estats Units.

 

L'estudi es desenvoluparà en els espais habilitats a l'edifici del CTNS, de setembre de 2015 fins setembre de 2017. El CTNS (que forma part de la xarxa TECNIO) està actualment ultimant els preparatius de l'estudi amb l'equip de la Dra. Rosa Solà de la Universitat Rovira i Virgili, i compta ja amb l'aprovació del Comitè Ètic d'Investigació de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

 

L'estudi comptarà amb la implicació d'un grup de professionals acadèmics, científics i de la salut, la participació de 252 voluntaris, la realització de més de 1.700 visites de seguiment, l'anàlisi de més de 26.000 mostres de plasma i el consum de més de 7.000 litres de suc de taronja 100% natural procedent de Florida.

 

El Florida Department of Citrus dels Estats Units va convocar el 2014 una licitació internacional per estudiar els efectes beneficiosos del suc de taronja. Aquesta licitació està finançada per un consorci internacional anomenat Citrus Health Claim Initiative, format per l'Estat de Florida, l'Associació Internacional de fabricants de sucs via la seva filial europea (AIJN) i els productors més importants de cítrics i sucs de Brasil, com una part de seva estratègia científica internacional.

 

El CTNS va presentar la proposta que resultaria guanyadora, proposant un estudi d'intervenció nutricional paral·lel, doble cec, controlat amb placebo, per avaluar els efectes d'un consum crònic i agut d'un suc 100% taronja de Florida, per import de 536.000 dòlars.

 

Descarrega la nota de premsa: CA, ES, EN

 

Més informació.

CTNS Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

comunicacio@ctns.cat

Tel. 977.300.431

 

 

CTNS. Centre Tecnològic de Nutrició i Salut

Avda. Universitat, 1

43204 Reus

Tel. +34 977 300 431

info@ctns.cat

www.ctns.cat

tecnio
Ceics universitat